Клиники за пластична хирургия в помощ за всяка ситуация

Пластичната хирургия набира своята популярност вече и у нас. Днес съществуват добри клиники, които могат да предложат пластични процедури, бариатрична хирургия за борба с наднормено тегло, лапароскопи и техники. Тези техники са признати от медицината по света, а в последните няколко години, започнаха да се ползват и в някои клиники в България.

Сред модерните операции, които вече и у нас могат да се предложат на пациентите са свързаните с пластична хирургия. Към тях се числят силиконовите импланти, гастрален балон срещу наднормено тегло, гастрален пръстен и т.н. Не по-малко интересни и търсени са и лапароскопските операции за отстраняване на жлъчка, апендикс, премахване на хернии, урологични интервенции и операции, ползване на ехолитотрипер.

У нашата страна към момента най-предпочитани операции от пластичната хирургия се свързват с увеличаване на бюста, корекции и ринопластика. Повдигане на седалището, поставяне на силиконов корсет и подобни.

Кои са нещата, които оказват най-силно влияние за успеха на дадена операция и с какво може да повлияе за това клиниката?

Отговорът на този въпрос е свързан с имиджа, които има самото болнично заведение. От най-голяма значимост са високо технологични уреди, с които се работи, високи качества на импланти, професионални специалисти, обучени в сферата на медицина и пластична хирургия, които имат натрупан богат стаж в Чужбина. От значение е скъпата техника и качеството на предлаганите услуги, както и самото отношение към клиентите, спазване на конфиденциалност, предоставяне на отлични условия в следоперативния, възстановителен период, подсигуряване на комфорт, добра храна, хигиена и обгрижване на пациентите.

Не на последно място е спазване на едно от изискванията за квалификацията на специалиста, практикуващ в даденото болнично заведение. В Европа например в кабинета на всеки лекар, медицинската диплома стои на видно място, а той задължително, трябва да е добре квалифициран. Тази практика започва да навлиза и у нас, въпреки по-бавните темпове.